Wpływ hormonalnych zmian w okresie menopauzy na zdrowie kobiet.
Dokonując zakupów w okazałym supermarkecie, co praktycznie jest potrzebnym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy przeróżne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru nadzwyczaj kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – znacznie więcej na witrynie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doskonałe dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, jakie mają owocny wpływ na nasz układ trawienny. Mimo to powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa niejednokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.
3. Recenzje
4. Kontynuuj
5. Otwórz link