Możliwość komentowania Przykłady udanych działań na rzecz społeczności lokalnej. została wyłączona

Porady na temat organizacji udanych wesel i przyjęć.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina mają na dodatek niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim efektem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Albowiem pektyna znajduje się bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują dużo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.

1. Sprawdź stronę

2. Kontynuuj

3. Kontynuuj

4. Zobacz stronę

5. Więcej informacji Sztuka baristów: jak robić idealną kawę?

Comments are closed.